Orkest

vaandel harmonie Manderen

Het orkest van de Maarnse Proms zal in ieder geval bestaan uit de leden van Harmonieorkest Manderen, aangevuld met een strijkersgroep en andere instrumenten.

Speel je viool, accordeon, cello, gitaar of een heel eigen instrument? In overleg met de dirigent kunnen strijkers, blazers, slagwerkers en andere instrumenalisten aanschuiven en tezamen een groot Proms Orkest vormen!

Heb je enige ervaring met jouw instrument? Wilde je altijd al eens in een groot orkest spelen? Dan is dit je kans. Doe mee en geef je op!

Orkestdirigent

Harm Vuijk (1980) speelt tuba, euphonium en ophicleïde en is dirigent.

Aan het Utrechts Conservatorium studeerde hij cum laude af in euphonium 1 e en 2 e fase bij
Piet Joris. Ook studeerde hij aan dit instituut Directie Blaasmuziek. Na zijn studie euphonium is Harm zich meer en meer gaan toeleggen op het bespelen van de bastuba, door het deelnemen aan masterclasses bij docenten als Rex Martin en Roger Bobo en tenslotte met een tubastudie aan de Hochschule für Musik in Hannover bij Professor Jens Bjørn-Larsen.

Naast het bespelen van euphonium en tuba heeft Harm zich toegelegd op het bestuderen van
de ophicleïde, een 19e-eeuws, in onbruik geraakt koperblaasinstrument, waarmee hij
regelmatig in orkesten en als solist te horen is.

Als euphoniumist, tubaïst en ophicleïdist remplaceerde hij bij vele militaire orkesten en symfonieorkesten in binnen- en buitenland, waaronder Het Brabants Orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest en Sinfonieorchester Aachen. Ook was hij finalist van de Euphonium Artist Competition van de International Tuba-Euphonium Conference in Boedapest, 2004. Verschillende componisten hebben stukken voor Harm Vuijk geschreven; zo schreef componist Henk Alkema in 2006 voor hem het Euphoniumconcert “All in Good Time”, en in 2010 schreef Tom Dicke voor hem de suite Festival voor ophicleïde en piano.

Van 2006 tot 2013 speelde Harm met koperkwintet KWIVR muzikale kindervoorstellingen. Sinds december 2012 speelt Harm als tubaïst bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Verder speelt hij in een aantal ensembles, waaronder NEOS Brass. Met dit laatste ensemble nam Harm in 2012 de CD “Wagner for Brass” op. Verder werkt hij als dirigent van blaasorkesten, repetitor, en docent laag koper.