Bastiaan Witsenburg Koor

Koor

Onder leiding van Bastiaan Witsenburg wordt een Projectkoor speciaal voor de Maarnse Proms gevormd. Dit koor zal in ieder geval bestaan uit het Maarnse koor Vinkenvocale, aangevuld met een ieder die mee wil zingen. Het repertoire zal bestaan uit licht klassiek/musical/popmuziek.

Houd je van zingen, heb je enige ervaring of wil je graag eens in een koor zingen? Trekt het je aan om in een beperkte tijd samen toe te werken naar een uitvoering?

Dan is dit je kans. Doe mee en geef je op.

Koordirigent

Bastiaan WitsenburgBastiaan Witsenburg studeerde in 2009 af in de richting klassiek zang aan het conservatorium van Amsterdam. In 2010 was hij lid van Opera Studio Nederland en zong sindsdien als solist in diverse opera’s en oratoria. Als koorzanger is hij o.a. actief bij het Groot Omroepkoor en Cappella Amsterdam. In mei 2014 maakt hij zijn solistisch debuut in het Concertgebouw in Rusalka van Dvorak o.l.v. James Gaffigan.

Dirigeren was in Bastiaans studietijd al een ambitie maar deze werd pas in januari 2013 verwezenlijkt toen hij lessen orkestdirectie begon bij Ivo Meinen.

Als zanger is hij vaak met een klein deel van het muzikale beeld bezig, als dirigent kan hij zich echter richten op het hele stuk en haar structuur. Daarnaast is ook het sociaal-psychologische aspect van het dirigeren iets wat hem zeer aanspreekt.